!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6621125.ab

Detta är precis det jag menade, om ni kollar på alla komentarer så verkar alla hata religion?!
varför vet jag inte. Jag blir förbannad när jag läser detta. det är väl klart som fan att man ska ha kvar religion i skolan och då pratar jag inte bara om Kristendomen utan om ALLA religioner! Hur ska man annars veta vilka som finns där ute eller de största var man har vissa seder och så vidare.

Ne Sverige har blivit ett fegt land där man inte får tycka och tänka som man vill, om man har Svensk bakrund de vill säga.

De som kommenterar i artikeln verkar inte ha gått i skolan på länge heller, skolan är inte som förut. Söndagsskola , det vet man knappt vad det är längre, all religion är frivillig! Sen om man har föräldrar som är idioter de kan inte jag stå för..


Ne nu är det lunch bajs på er!!

TRO HOPP KÄRLEK

Under tiden jag står och tar en choklad på jobbet så börjar en av mina kollegor att prata, vi komer in på religion. Jag har allt mer kommit underfund med att jag känner mig djup rotad i min församling. Altl som man har varit med om där och alla man har lärt känna.

Det börjar med att jag konfirmerar mig, 14 år, vem vet vad man ska göra, man har ju fullt upp med att hitta sig själv. Man träffas samtalar leker och bara är. Vissa väljer att helt hoppa av, vissa stannar kvar. Men man har alltid någon samhörighet. Man träffar några på stan stannar upp en kort stund pratar som vanligt, vad gör du nu för tiden? vad har du gjort?.. Vi har inte traffats något sen man var just 14 år, under konfirmationen.
Ändå stannar vi upp tar oss tid att säga Hej, hur mår du? Man blir alltid glad över att träffa varandra.
Sen går man vidare till sitt egna liv igen.
Andra får man jätte kontakt emd och träffar mer ofta. Ja jag vet ju att utan kyrkan är det mycket troligt att jag inte skulle vara med någon av de jag är med idag. Inte alls skulle jag kunna tänka mig. För Jag känner ju inte dem, de känner inte mig. 14 år, liten i världen och försöker hitta sig själv.

   ◊   Men jag tror verkligen att vi alla måste tro på någonting. Jag säger inte att det är GUD alla måste tro på, 
   ◊   men något tror nog alla på, lite i alla fall. För hur ska man annars lyckas med något om man inte tror att 
   ◊    man kan klara av det? Ja menar om jag inte tror att jag ska klara av en dag till på jobbet ja då är det klart
   ◊   att det känns som en pest och pina att vara där.

Hoppas inte folk misstolkar detta som att jag är någon super religös person just nu, det skulle jag inte kalla mig.
- Men visst jag är kristen, troende och aktiv i min församling. Men varför ska det vara så fel? Det kan ibland vara så när man träffar nya människor och säger att jag är aktiv i kyrkan, då backar alla. Oh nej, nu ska hon omvända mig, tjata på mig tills jag sitter i kyrkbänken varje söndag kl 11 och lyssnar på den där tråkiga prästen.
Nej verkligen inte, men hur kommer det sig att nästan alla reagerar så? Eller börjar gå i försvar och ställer frågor som om jag tror på djävulen och helvetet?!
Att vara troende idag skulle jag säga är inte att sitta i bänken och svälja allt vad prästen säger med hull och hår. Varför skulle vi det? Vi är alla människor med egna tankar och tolkningar. Det prästen säger är dens tolkning.

Men att hoppet finns innom oss det kan ingen neka, alla hoppas på någonting. Hoppas på att man lyckas, hoppas att man kommer fram, hoppas..

När lilla jag träffar en ny människa försöker jag att inte ha några fördommar. Alla har det även jag, men man kan försöka att inte dömma det första man gör. Vi försöker alla bli förstådda på ett eller annat sätt.
Be open haerted and get alot more in return.


Men det jag egentligen försökte komma fram med här tror jag var ett av det största anledningarna varför jag blev kvar i kyrkan är just, Tro, Hopp och Kärlek. det är inte bara något tramsig i bibeln. Jag har min egna tolkning.


Vi måste alla har något att tro på, Tro att man kan klara av att ta ett steg till, Tro att man kommer att hitta rätt.
Vi måste alla ha någotnting att Hoppas på, Hopp om att få en trevlig dag, Hopp om att få träffa någon igen.
Och Kärlek, det har du alltid runt om dig, vare sig det är från dina familj eller vänner. Kanske inte ens någon du känner. Men du har alltid kärlek runt om dig.

Det får bli det sista jag skriver för idag.
Men kom ihåg..


Kärlek har du ALLTID runt om dig..

Jaa, skål då!

Ja nu har man väl börjat tyvärr har denna träningsvecka blivit lite fel då, men jag var på Box passet i måndags, helt otroligt jobbigt, men det är väl det mesta i början, men man skrattade en hel del.

Yogan vart inte av då man hade planeringsmöte i kyrkan. Så detta får jag ta igen på fredag då det blir lite gymmande och sen simmning.

Vad händer annars då, jo jag jobbar vidare, som vanligt.
Letar bostad, vilket är svårare än vad man tror, eller rättare sagt jag hittar massor som jag vill ha, men sen är det även sådär halva stockholm som också vill bo någonstanns. Var ruskigt nära en lägenhet i Hässelby Gård,
PLATS 8! Men är man inte bland de första 5 så blir man inte ens förslag till hyresvärden. Surt men så är det. Men nu är jag kallad till en ny visning bara några hundra meter därifrån lite mindre är den, men man ska alltid kolla, kanske trivs jätte bra där. Till den lägenheten har jag nu plats 17 (hade från början 26 på den andra) så om det hoppar av lika många på denna som den innan så har jag lugnt chans på den :)
Visst den ligger lite of om man tänker att det är på andra sidan den gröna linjen, men restiden till jobbet skiljer bara med ca 10min. Så det blir inte så stor skillnad.

Nog om detta, Jag har lyckats börja sy och har hittils gjort 1klänning, 2linnen, 2 par byxor :) Håller på med ett 3dje par byxor som även dessa är till becka. Det jag gjort till mig själv är klänningen och 1 par av byxorna.

På tal om Becka så fyller ju den skrutten 18 snart! Nu på lördag rättare sagt. Det blir ett fullpackat schema känns det som. Vakna göra sig iordning, köra med Becka till Södertälje där hon ska sminkas, köra tillbaka till Hagsätra där vi ska fira henne. Fika umgås och så. Sen blir det in till stan och ha sköj, riktigt vart vi ska vet hon inte än men någonstanns =P

Men men, ajöken fröken!

Träna!

Nytt år och nya åttaganden.
Jag och Josse var väldigt duktiga igår då vi inhandlade varsitt träningskort. Är peppad på att börja träna ordentligt nu.
Kommer säkert vara jobbigt i början men så är det med allt.

Så nu kommer jag att träna tre gånger i veckan och blanda lite olika pass de som jag ska göra varje vecka är 1 timme Yoga och 1-2 timmars simning. Därefter kommer jag att ta en Box kurs och en Bodypump pass, dessa kör jag varsin vecka. så här ser mitt schema som jag gjort själv :P



Så nu är det bara att hålla sig till detta och träna hårt :P

nu får jag skärpa mig...

Ja nu var det länge sen jag skrev igen. Som vanligt händer det en massa.
Så vad är det stora som har hänt sen senast då?
Ja eftersom att minnet sviker lite så får man ta det lite närmare, Julafton :)

Denna jul firades hemma hos mamma och i vanlig ordning var hela huset fullt med folk. Men nya för i år var Petri och hans mamma Margit. Det var jätte trevligt att fira jul tillsammans :)
Massor av mat, skratt, presenter och så klart midnattsmässa. En höjdare varje år, Halina (Kristians mor) sitter i ett hörn och mummlar för sig själv, Bosse och Kristian somnar i soffan lite överförfriskade. Men annars skulle det inte vara Jul =)

Sen hade vi mellandagarna då vi inte gjorde särskillt mycket. Tog det lugnt, köpte mig en bärbar dator. =D

Sen kom nyår och jag, Petri och Margit begav oss till Finland för att fira med deras släktingar. Det var ett litet äventyr. Trevlig, men synd att man inte kan ett vettigt ord på finska.. =P Men själva nyår firades på stora torget i helsingfors. Vi kom lite tidigt, sådär klockan 22,00. så vad gjorde vi då i den bitande kylan? jo vi gick runt i helsingfors, drack svindyr choklad och stog och frös. När showen drog igång så stod vi där och gungade med i musiken eller höll på att somna när någon skulle hålla tal. Men sen vart det fart med fyverkerier i alla storlekar former och färger.
Sen var det fort att ringa efte släktingarna så att de kunde hämta hem oss igen!

Sen har man bara jobat på sedan dess, försökt att ta det lugnt under helgerna och tagit igen sig.

Denna helg som var tillbringade jag ute på Graninge stiftsgård i Nacka. Då det var STUH 2010 (stockholms Stifts Ungdoms Helg) Peppad inför helgen sätter man sig i bilen (som jag fått låna) kör till högdalen för att hämta upp lite folk och sedan åka vidare ut till Graninge. Hade jätte bra timing då de andra som åkte med bussen precis hade fått reda på vart vi skulle sova så det var bara att hoppa ur bilen och ta sig till rummet. Hade sådan tur att vi detta år fick sova i hotellet! Jätte trevliga rum och sen behövde man aldrig springa ute i kylan mer än ner till kyrkan och tillbaka =D
Däremot så märktes det att jag var i det äldre laget på detta läger, då det egentligen var 15-17 år helgen. ojojoj, massa små springande skrikande fnittrande tjejer överallt! Men jag hade väldigt kul i alla fall.
Man försökte finna ett sorts lugn som man vet finns där ute i alla fall. Massa skratt sång och mat.
Sen var den helgen slut den med, bara att sätta sig i bilen och åka hemåt igen. Nästa år de blir de fan i mig STUH 18+, så att man slipper känna sig så gammal =P haha

Har beställt lite fina grejer inför magdansen nu, ska bli spännande när det komer fram =) här kommer bilder på det jag har beställt =)
 

En höftsjal var väl dags att handla in efter snart 3 års dansande och sen en slöja till årets slöjkoreografi =D
Nu har jag även inspirerats till att sy ett par byxor som ska matcha detta hehe
.


Men nu sitter jag på jobbet så man kanske ska göra någon nytta också.

Ska försöka vara bättre på att uppdatera hära.. Försöka går alltid hehe.

♥ Vevve

 

IamVevve

Life is crazy, But so am I!

RSS 2.0